"Čuvari kontejnera" još najmanje godinu dana u Novom Sadu

14:05:00 04.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - "Čuvari kontejnera" obavljaće taj posao još najmanje godinu dana, što će "Čistoću", a samim tim i građane, koštati skoro 10 miliona dinara.

"Čuvari kontejnera" još najmanje godinu dana u Novom Sadu

Posao će obavljati radnici kompanija koje čuvaju komunalnu imovinu otkad je Novi Sad postao prvi grad u Srbiji, koji je angažovao obezbeđenje da patrolira gradom kako bi sprečili štetu na kontejnerima. Ugovor je dodeljen novosadskom preduzeću "Ipon bezbednost", koja je dala zajedničku ponudu sa "Ipon security event" i "G4S Secure Solution". Oni su dostavili ponudu od 9,9 miliona dinara, koju je JKP "Čistoća" prihvatila.

"Čuvari kontejnera" su tokom prošle godine imali više od 3.000 zabeleženih intervencija, a organizovano je 45 zajedničkih akcija sa komunalnom policijom i gradskom inspekcijom. U "Čistoći" tvrde da to daje odlične rezultate i da su oštećenja smanjenja.

"Budući da širimo projekat primarne separacije otpada u Novom Sadu, postoji i potreba za njihovim daljim radom", isticali su ranije za 021.rs u tom javnom preduzeću.

Čuvari će gradskim ulicama patrolirati 24 sata dnevno, u dve patrole sa po dva člana. Od njih se očekuje da osmatraju javne površine na kojima su postavljeni kontejneri, spreče uništavanje metalne konstrukcije podzemnih kontejnera, neovlašćeno podizanje i iznošenje otpada, sprečavanje ispisivanja grafita i lepljenja plakata po kontejnerima, gašenje vidljivih početnih požara, reagovanje na primećene sumnjive predmete pored mesta za odlaganje smeća, ali i na sumnjiva lica.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?