Čvarak fest okupio brojne posetioce, takmičare i izlagače

08:11:00 04.11.2019, Komentara: 0

Deseti, jubilarni “Čvarak fest”, koji promoviše jedan od najpoznatijih vojvođanskih gastronomskih proizvoda, održan je juče u Kaću. Kao i do sada, domaćini su organizovali takmičenje u pravljenju čvaraka, tradicionalne slane poslastice svih ljubitelja dobrog zalogaja.

Čvarak fest okupio brojne posetioce, takmičare i izlagače

Foto: Skupština Grada Novog Sada


Ovogodišnji “Čvarak fest” imao je međunarodni karakter jer su učestvovale ekipe iz Severne Makedonije i Grčke, koje su predstavile i njihove nacionalne igre, a predsednik Organizacionog odbora “Čvarak fest” Miroslav Piljić istakao je da se ove godine prijavio rekordan broj učesnika, 50 ekipa i više od 100 izlagača.

– Razmišljamo da u narednim godinama manifestacija preraste u sajam jer je Kać dobro pozicioniran, takoreći na raskrsnici puteva, ali to zavisi i od programa, odnosno da li ćemo uspeti da ga popunimo – najavio je Piljić.

“Čvarak fest” je okupio brojne izlagače koji su predstavili svoje proizvode, a imao je i izložbeni karakter, pa su predstavljeni likovni i literarni radovi na temu čvaraka, kao i prateće mašine i oprema u obradi čvaraka.

Brojni posetioci ove gastronomsko-turističke manifestacije, osim u dobroj hrani i piću, mogli su da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom programu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 46%
Pritisak: 1010.0 mb
Vetar: 4 m/s, N
Sre -1° - 15° Pretežno sunčano
Čet 2° - 18° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?