Da deca osete umetnost

17:09:00 28.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Galerija Matice srpske od oktobra nastavlja da organizuje kreativne radionice za decu u okviru edukativnog programa "Oseti umetnost. Doživljavanje umetničkih dela putem čula". Radionice će biti održavane svake subote, počevši od 3. oktobra od 11.00 do 12.30 sati, a namenjene su deci uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice je 150 dinara.

Da deca osete umetnost

Kako se navodi u saopštenju Matice srpske, radionice su osmišljene sa željom da se mališani na zanimljiv način upoznaju sa umetničkim delima iz kolekcije Galerije i da se kod njih podstakne snažniji doživljaj umetničkih dela putem svih čula. U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim: kustosi-edukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti pedagogije sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

U oktobru će biti realizovan ciklus radionica pod nazivom "Oseti umetnost dodirom", na kojima će mališani biti podstaknuti da koriste čulo dodira i na taj način dožive umetnička dela. Posmatrajući određene slike zamišljaće od kakvog je materijala sačinjena odeća prikazanih ličnosti. Takođe, moći će neposrednim dodirom da osete teksturu i kvalitet različitih materijala od kojih su izrađene skulpture ali i da saznaju kako se njihove osobine menjaju rukom umetnika. Na kraju ciklusa, razgovaraćemo sa decom o tome kako je čulo dodira veoma važno i kako može da pomogne svima pri doživljavanju umetnosti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.7 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?