Da li će Novosađanke 10. juna ići u povoljniji šoping

18:05:00 31.05.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Komisija za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Novog Sada pozvala je juče megamarkete, trgovine i radnje da se u što većem broju odazovu i učestvuju u akciji „Dan jednakih plata“, tokom koje bi se ženama omogućila kupovina proizvoda uz popust od 11 odsto.

Da li će Novosađanke 10. juna ići u povoljniji šoping


Akcija „Dan jednakih plata“, kako je objasnila predsednica Komisije Mirjana Vasilić, treba da bude održana 10. juna, a poziv da učestvuju u akciji već je poslat na adrese više od 100 marketa, radnji i tržnih centara. Dodala je i da u akciju mogu da se uključe i radnje koje nisu dobile poziv, a svako ko želi da učestvuje može da se prijavi Skupštini Grada Novog Sada, Komisiji za rodnu ravnopravnost, Ulica Žarka Zrenjanina 2.

- Statistički gledano, razlika u platama između muškaraca i žena iznosi 11 odsto i mi smo se odlučile da organizujemo akciju, pozovemo privredne subjekte da učestvuju u njoj, budu društveno odgovorni i doprinesu podizanju svesti o potrebi za rodnom ravnopravnošću - istakla je Vasilić. Ona je dodala da se slične akcije organizuju širom sveta, da je u nekim zemljama, poput Nemačke, razlika u platama i veća, ali i da se tamošnje prodavnice u velikom broju odazivaju ovakvim akcijama.

Direktorka Pokrajinskog Zavoda za rodnu ravnopravnost Vojvodine Dijana Milović istakla je da je Novi Sad prvi grad u Srbiji koji organizuje ovakvu akciju. Govoreći o razlici u platama između muškaraca i žena, Milović je navela da 11 odsto manja plata zapravo znači da žene tokom godine za 22 radna dana ne budu plaćene.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?