Dame sa PMF-a prave najbolje koktele

18:02:00 13.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Studentkinje Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno – matematičkog fakulteta osvojile su tri nagrade na nedavno održanom međunarodnom takimčenju barmenki „Pipi Lady’s Cup 2018“ u Splitu.

Dame sa PMF-a prave najbolje koktele

foto: PMF - Milorad Todorović, nastavnik veština sa Zoricom Dražić, Katarinom Korolija i Katarinom Adamović

U ozbiljnoj konkurenciji profesionalnih barmenki, studentkinja Zorica Dražić osvojila je prvo mesto i pehar u kategoriji „Najbolja dekoracija koktela“ za dugi koktel pod nazivom „Azur Dream“.

Katarina Korolija predstavila je dugi koktel „Tropic Delight“ i osvojila drugo mesto u kategoriji „Long drink NIRS“, dok je Katarina Adamović osvojila treće mesto i pehar u kategoriji „Long drink Real puree“ sa koktelom „Passion Fantasy“.

Sa njima je na takmičenju bio i njihov nastavnik veština Milorad Todorović, kao mentor studenata.

Svake godine početkom februara, u Spalladium areni u Splitu, održava se sajam ugostiteljstva pod nazivom „Adriatic gastro show“. U okviru ove manifestacije, već druge godine za redom, 7. februara, održano je i Međunarodno takmičenje barmena. Organizator takmičenja je Hrvatska udruga barmena. S obzirom na to da je događaj namenjen isključivo damama, na takmičenju je učestvovalo 26 barmenki iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije. Takmičenje je ocenjivano prema kriterijuma Međunarodne asocijacije barmena (IBA).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?