Dan posle požara: Stanari u obezbeđenom smeštaju, vatrogasci i dalje dežuraju

16:12:00 14.12.2021, Komentara: 1

Novi Sad - Vatrogasci i policija još uvek dežuraju ispred zgrade u Ulici Jožefa Marčoka na Limanu, dan nakon jučerašnjeg požara čije je gašenje trajalo više od četiri sata.

Dan posle požara: Stanari u obezbeđenom smeštaju, vatrogasci i dalje dežuraju

foto: prtsc Instagram / 192_rs



Stanari ove zgrade dnaas su, uz pratnju vatrogasaca, otišli do svojih stanova i uzeli najnužnije stvari potrebne za njihov boravak u privremenom smeštaju. Kako piše 021.rs, smeštaj im je obezbeđen u hotelu „Vojvodina“, a rečeno im je da će tamo biti do daljeg, odnosno do momenta dok zgrada ne bude u potpunosti bezbedna za njihov povratak. Neki od stanara su se sami snašli za smeštaj kod rodbine ili prijatelja.

Pojedini stanari ispričali su novinarima i da su stanovi na petom i šestom spratu poplavljeni zbog korišćenja velike količine vode tokom višesatne intervencije vatrogasaca, dok je sama vatra oštetila dva stana na šestom spratu. Na Instagram profilu 192_rs objavljen je video na kojem se vidi potpuno izgoreo stan na šestom spratu.

Na nižim spratovima, za sada, stanari su primetili samo fleke od vode.

Podsetimo, do požara u Ulici Jožefa Marčoka došlo je juče oko 15 časova, a nakon višečasovne borbe vatrogasci su uspeli da ga ugase. U požaru nije bilo povređenih, ali je nastala velika materijalna šteta. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je pomoć stanarima u privremenom smeštaju, što je i učinjeno, ali i da će Grad i JKP „Stan“ sanirati posledice požara na krovu zgrade.

Uzrok požara još uvek nije utvrđen.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Babika

, *.dynamic.sbb.rs

Jadni ljudi


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?