Dan sedmi: Blokirani pa odblokirani Žeželjev i Varadinski most, Bulevar Mihajla Pupina neprohodan

16:08:00 15.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Poljoprivrednici nastavljaju protest, a danas su ga u dva navrata radikalizovali. Jutros je bila blokirana Jevrejska ulica kod Futoške pijace, ali su je tokom dana odblokirali. U jednom periodu bili su blokirani Varadinski i Žeželjev most, s tim da je posle 17 časova odblokiran Žeželjev most. Varadinski most je blokiran od strane Bulevara Mihajla Pupina, a moguće mu je prići s keja. Bulevar Mihajla Pupina je i dalje blokiran.

Dan sedmi: Blokirani pa odblokirani Žeželjev i Varadinski most, Bulevar Mihajla Pupina neprohodan

foto: prtsc stups/twitter



Situacija u saobraćaju je u jednom momentu postala vrlo napeta, jer je paore kod Žeželjevog mosta napala grupa nervoznih muškaraca koji su imali i motke.

Pregovori u Vladi Srbije, koji su počeli u 10 časova, prekinuti su nešto pre 19 časova a biće nastavljeni narednih dana.

Predstavnici poljoprivrednika poručili su da na današnjem sastanku u Vladi Srbije nije došlo ni do kakvih konkretnih i ključnih dogovora o uslovima koji su izneti, tako da blokade ostaju.

Poljoprivrednici nisu zadovoljni današnjim ishodom višečasovnih pregovora, ali nije zadovoljna i Vlada Srbije - dogovoren je samo iznos od 15 dinara kao premija za mleko. Ključna sporenja o ceni suncokreta i goriva, nisu rešena.

Poljoprivrednik Radoslav Adamović ranije danas je najavio da će, ukoliko do 15 časova razgovori u Beogradu ne krenu „ispravnim putem“, doći do radikalizacije protesta, a postoji i mogućnost blokade auto-puta.

- Dobio sam informaciju da je u toku ozbiljno trešenje prazne slame. Znači, ništa se ne dešava, prazma slama se istresa i ništa više. Zamajavaju tamo ljude i pokušavaju da nam kradu vreme kako bi uneli neku nesigurnost u naše redove. To se neće desiti. Ako to do tri sata ne bude krenulo nekim ispravnim putem, mi ćemo ozbiljno pojačati i blokade i krenućemo ozbiljnije u blokade. Oni ako misle da se igraju i dalje, neka probaju. Imamo planirane rute, ne mogu vam sada to sve otkriti, ali moraćemo još da radikalizujemo ovaj naš protest. Postoji mogućnost čak i blokada auto-puta - kaže Adamović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?