Danas defile Garde, sutra parada Vojske Srbije

13:10:00 21.10.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Promenadni defile Garde biće izveden danas od 16 sati, dan pre parade Vojske Srbije, a povodom 23. oktobra Dana oslobođenja Novog Sada.

Danas defile Garde, sutra parada Vojske Srbijefoto: mod.gov.rs

Defile Garde biće na potezu od Komande 1. brigade Kopnene vojske u Dunavskoj ulici do Trga slobode, gde će biti izveden egzercir Garde i prikaz borbe pripadnika Specijalne brigade.

Na sutrašnjoj paradi Vojske Srbije, u statičkom i dinamičkom prikazu, biće predstavljeno i novo naoružanje i vojna oprema, a iz Ministarstva odbrane najavljeno je da će učestvovati više od 700 vojnika. U prikazu dela operativnih sposobnosti učestvovaće pripadnici Specijalne brigade, Rečne flotile, RV i PVO, Garde i drugih jedinica Vojske Srbije.

Danas defile Garde, sutra parada Vojske Srbijefoto: mod.gov.rs

"Početak svečanosti označiće prikaz osposobljenosti jedinica Garde, u kome će Počasni bataljon, sa platoa Petrovaradinske tvrđave, izvršiti počasnu artiljerijsku paljbu sa tri plotuna iz šest artiljerijskih oruđa", najavljuju iz Ministarstva odbrane.

Ovih dana brojne Novosađane uznemirili su zvuci topovskih plotuna sa Petrovaradinske tvrđave, grmljavina aviona, turiranje oklopnih vozila i bura sa Dunava, koju su digli brodovi rečne mornarice. Iako su ih podsetili na rat i NATO bombardovanje 1999. godine, u pitanju su bile pripreme za Vojnu paradu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.4 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?