Danas imunizacija kineskom, sutra i ruskom vakcinom

13:03:00 29.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Na Novosadskom sajmu danas se vakcinišu samo građani koji imaju poziv eUprave i to samo kineskom vakcinom. Sutra će biti nastavljena vakcinacija ruskom vakcinom.

Danas imunizacija kineskom, sutra i ruskom vakcinom


- Danas iz Beograda stiže „Sputnjik V“ za revakcinu, to jest doza sa drugom komponentom. Imamo spiskove i pozvaćemo građane koji su preskočeni za drugu dozu da već sutra (utorak) dođu na revakcinaciju. Očekujemo da će grupa koja treba da primi prvu dozu „Sputnjika V“ biti zakazana za četvrtak - kaže za 021 glavni tehničar Doma zdravlja „Novi Sad“ Nenad Vukas.

Proteklog vikenda završena je vakcinacija 1.600 nepokretnih građana po gradu i prigradskim naseljima, a sada će se proveravati da li ima još onih koje moraju da posete mobilne ekipe. U okviru vakcinacije građana po prigradskim naseljima, danas će biti imunizovano 250 Koviljčana. I oni će dobiti kinesku vakcinu.

Kako piše 021.rs, tokom proteklog vikenda istrošene su preostale doze Astrazeneka vakcine i većinu je dobilo 1.300 stranih državljana koji su se za dva dana vakcinisali u Novom Sadu. Ove vakcine Srbija je nabavila iz fabrike u Indiji i imale su rok upotrebe do 29. marta. To znači da građani, studenti i stranci više ne mogu da dođu bez poziva na Novosadski sajam i prime vakcinu Astrazeneke.

Do sada je prvom dozom vakcinisano više od 140.000 Novosađana, a revakcinisano njih 60.000.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 998.0 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?