Danas ističe rok za plaćanje druge rate poreza na imovinu

09:05:00 15.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Rok za plaćanje druge rate poreza na imovinu ističe danas, a za svaki dan kašnjenja uplate plaća se zatezna kamata od 11 odsto. Za izbegavanje plaćanja poreza predviđena je kazna od 5.000 dinara.

Danas ističe rok za plaćanje druge rate poreza na imovinu


Porеz na imovinu plaća sе kvartalno, i to u roku od 45 dana od dana počеtka tromеsеčja. Ratе su uglavnom 15. u mеsеcu, i to u fеbruaru, maju, avgustu i novеmbru.

Podsetimo, od ove godine Novosađani plaćaju nešto veći porez na imovinu.

Najveći skok poreza za nekretnine je za I zonu koju čine širi centar, Limani i Grbavica. Za kategoriju poslovnih objekata, cena kvadrata je povećana za oko 5.000 dinara, za stambene objekte za 2.100 dinara, a za garaže nešto više od 1.000 dinara po kvadratu. U ovoj zoni je povećana i cena kvadrata građevinskog zemljišta za 230 dinara.

U II zoni su Detelinara, Novo naselje, Salajka, Podbara i Telep, a tu je prosečna cena kvadrata stana skočila za malo više od 1.800 dinara. Cena kvadrata za kuće i poslovne prostore je pojeftinila za oko 100 dinara, a prosečna cena građevinskog zemljišta je povećana za 26 dinara.

III zona obuhvata Klisu, Sajlovo, delove Petrovaradina, Adice, Veternik i pojedina prigradska naselj. Tu je cena kvadrata stanova veća za 962 dinara, kvadrat poslovnog prostora je povećana za malo više od 1.100 dinar, kvadrat kuća je pojeftinio za 758, a građevinskog zemljišta za 420 dinara.

U IV zoni i V zoni koje pokrivaju prigradska naselja došlo je do manjih korekcija i to u IV zoni gde je cena kvadrata za stanove povećana za 880, a kuća za 763 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?