Danas novi protest opozicije

08:11:00 08.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Protest protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu biće održan danas na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova.

Danas novi protest opozicije

Foto; Twitter @RadojevGoran



Na skupu će govoriti istoričarka umetnosti i direktorka Narodnog muzeja u Šapcu Nela Tonković i student Novosadskog univerziteta Brajan Brković.

- Ovonedeljni protest će voditi novosadski studenti kako bi na taj način iskazali solidarnost sa svojim beogradskim kolegama koji su u utorak uveče bili napadnuti od strane režimskih falangi ispred zgrade RTS-a u Beogradu i sprečeni da se sretnu sa Vučićem – saopštavaju u SZS i dodaju da će sa skupa će biti upućeni zahtevi policiji da objavi ko su bili ljudi koji su u utorak uveče napali studente u Beogradu i protivzakonito blokirali čitav kvart oko zgrade RTS-a, čime su suspendovali pravni sistem države Srbije na isti način kao i u Savamali u izbornoj noći 2016. godine.

Kako navode u SZS, sa protesta će biti upućena i podrška univerzitetskim nastavnicima koji od Etičkog odbora Univerziteta u Beogradu traže da poništi doktorat ministra Siniše Malog, jer je taj bliski Vučićev saradnik svoju doktorsku disertaciju prepisao iz naučnih radova domaćih i stranih autora.

Takođe, ponovo će biti pozvana opoziciona, demokratska i građanska javnost u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica.

Podsetimo, SZS i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?