Danas protest policije ispred suda u Novom Sadu

10:02:00 06.02.2017, Komentara: 4

Novi Sad - Policajci iz cele Srbije protestovaće danas od 11.55 sati ispred novosadskog suda kako bi zatražili bolju sudsku zaštitu i upoznali javnost sa blagom kaznenom politikom sudova.

Danas protest policije ispred suda u Novom Sadu

Povod za protest je nedavno prebijanje novosadskog žandarma, koga su napali osuđeni narkodiler i njegov prijatelj, a sve su zabeležile kamere.

Predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović rekao je da će protestom zatražiti da se tužilaštvo i sudovi izjasne da li im je potrebna zaštita, ako zbog straha izriču kazne ispod zakonskog minimuma ili oslobađaju kriminalce.

Mile Lazarević iz istog sindikata rekao je da je pokazatelj da sistem ne funkcioniše to što su napadači uvek od ranije poznati policiji.

"Činjenica da su napadači uvek lica sa bezbroj krivičnih prijava, uslovnih osuda, amnestija i raznih oslobađanje, govori da očigledno tu nešto ne funkcioniše", rekao je Lazarević za 021.rs.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

4 komentar(a)

dejan

, *.dynamic.sbb.rs

Policija treba prvo da pohapsi sudije i advokate oni su korunpirani i organizovani kriminalci


Korupirani

, *.fco.mts.telekom.rs

A sta kad policija tuče po ulici i nikom nista.. Sram bilo ovu vlast i državu i oni protestuju za čega što ništa ne rade a dobijaju platu e drzavooooo


VojnikKosara

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Na strani sam policije ali prvo Mup da prestane da zaposljava tatine sinove i da na odgovorna mesta ne postavlja nesposobne policiske sluzenike i sluzbenice. Ovaj zandarm je ocigledno nesposoban da obavlja poslove zandarma, cim nije umeo da proceni situaciju.


b

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Pa sve je to super! Ja kao master kriminalista ne mogu da dobijem posao u toj istoj policiji, a školovana sam iskljucivo za policijski posao. Dok u policiji rade mamini i tatini sinovi i cere, meni niko ne odgovara na molbu za zasnivanje radnog odnosa, i tako mesecima..Jer zabrana zaposljavanja vazi za obične smrtnike. Kad bi se zaposlio veci broj visoko obrazovanog kadra u policiji, verujem da bi stanje u gradu sto se bezbednost tice bilo mnogo bolje.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1000.7 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?