Danas protest protiv režima Aleksandra Vučića

08:11:00 15.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Protesti protiv režima Aleksandra Vučića, u organizaciji Saveza za Srbiju, biće održan danas na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova.

Danas protest protiv režima Aleksandra Vučića

foto: twitter @RadojevGoran


Savez za Srbiju navodi da se zbog jačanja otpora režimu, protestima pridružuju različite građanske organizacije i pojedinci koji su spremni da javno govore o stanju u društvu i političkoj, moralnoj i institucionalnoj krizi u zemlji.

Na današnjem skupu govoriće poslanik u Narodnoj skupštini i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik "Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti" Savo Manojlović i jedan od osnivača "Pokreta za bezbednu Srbiju" Vladimir Savić.

Na protestu će učestvovati i studenti Novosadskog univerziteta, koji podržavaju svoje beogradske kolege i nastavnike koji traže da se univerzitet odupre pritiscima režima i poništi prepisani doktorat ministra finansija. SZS podseća da Etički odbor Univerziteta u Beogradu do kraja naredne nedelje treba da donese odluku o doktoratu ministra finansija Siniše Malog.

- Sa protesta će biti upućen i poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica. Kao što je već poznato, 'Savez za Srbiju' i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine – navodi SZS.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?