Danas protest "Stop petardama"

09:01:00 10.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Peti protest "Stop petardama" danas će ponovo biti održan na Trgu slobode.

Protest organizuje grupa građana "2 minuta tišine", a zakazan je za 14.45 sati. Njihov moto je "Stop povređivanju dece, stop povređivanju životinja, stop petardama".

Danas protest "Stop petardama"

Organizatori upozoravaju da nam predstoji još jedan praznik, Nova godina po julijanskom kalendaru, koja sa sobom donosi i nesavesne bacače petardi i drugih eksplozivnih sredstava.

Oni su podsetili da se prethodnih dana desilo više slučajeva povređivanja dece i odraslih prilikom bacanja petardi. Pored povrede šaka i prstiju, ni opekotine nisu retke, kao ni povrede delova lica, kada stradaju nos, čelo, brada, uši ili oči.

"Prvog dana 2016. godine društvene mreže bile su preplavljene fotografijama uličnog psa razvaljene vilice. Pas je u toku dana uginuo, a vilica mu je razvaljena petardom, koju mu je neko ubacio u usta i zatim ih obmotao žicom. Kako nazvati osobu koja je spremna da na tako brutalan način jednom živom stvoru oduzme život? Gde je zabava ako neko ne doživi sutrašnji dan?", pitaju se u "2 minuta tišine".

Danas protest "Stop petardama"

Oni apeluju na nadležne institucije da uoči proslave Srpske nove godine pojačaju kontrolu nelegalne prodaje pirotehničkih sredstava, a na one koji korišćenjem eksplozivnog materijala remete javni red i mir ili ugražavaju bezbednost građana primene odgovarajuće kazne.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?