Danas protest zbog skupog goriva

10:06:00 08.06.2018, Komentara: 0

Mnogi putevi i raskrsnice u Novom Sadu i drugim mestima u Srbiji, mogli bi večeras da budu blokirani jer su građani najavili proteste zbog svakodnevnog poskupljenja goriva. Građani se organizuju preko društvenih mreža, a sudeći po brojnosti članova tih grupa, na ulicama i putevima će biti više od sto hiljada ljudi.

Danas protest zbog skupog goriva


Oni zahtevaju smanjenje cene dizela, bezolovnog benzina, gasa i nafte za poljoprivrednike. Zahtevaju i da nijedan učesnik u protestu ne bude krivično gonjen zbog protesta, sem ukoliko sam izazove nered. U tim grupama navode da je u pitanju građanska neposlušnost i protest i da im za to ne trebaju nikakve stranke niti političari.

U Novom Sadu se kao lokacije koje će biti blokirane spominju ugao Bulevara oslobođenja i Jevrejske (kod Futoške pijace), kružni tok na ukrštanju Rumenačke i Bulevara Evrope, ugao Temerinske i Partizanske (kod Tempa). Možda budu blokirane i druge lokacije, jer se vozači zapravo pozivaju da u 17 časova zaustave vozilo i parkiraju ga gde god se zateknu i na taj način iskažu svoje nezadovoljstvo.

Sudeći po anketi na našem Fejsbuk portalu, 70% vas će izaći na protest.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
14°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1003.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?