Danas sastanak radnika GSP-a i šefa gradonačelnikovog kabineta

08:02:00 06.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u JGSP „Novi Sad“ Vladimir Andrić objavio na Fejsbuku da će danas u GSP-u biti održan sastanak na kojem će prisustvovati 30 radnika ovog preduzeća i Žarko Mićin, šef kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Danas sastanak radnika GSP-a i šefa gradonačelnikovog kabineta


Kako je navedeno u objavi koju prenosi Dnevnik, Arsić je istakao da im je drago da je grad postupio odgovorno, te da se nadaju pozitivnom rešenju na radost svih zaposlenih i građana Novog Sada.

Radnici Gradskog saobraćajnog preduzeća u sredu, 2. februara spontano su organizovali skup, mimo reprezentativnih sindikata, jer nisu bili zadovoljni njihovim učinkom tokom prethodnog štrajka. Oni su nezadovoljni najavljenim povećanjem plata od sedam odsto, uz dodatak od stimulacija. Kažu da na platu od 60.000 do 70.000 dinara to ne bi predstavljalo veliko uvećanje i ne bi ispratilo rast cena. Oni zahtevaju značajnije povećanje plata, kao i to da im se isplata zarada garantuje gradskim budžetom. Tada su najavili da će u ponedeljak, 7. februara, obustaviti rad ukoliko im plate ne budu povećane. Do sinoć im se niko iz Grada nije obratio.

Direktor preduzeća Ivan Radojičić istakao je da ni u jednom momentu u preduzeću u prethodnom periodu nisu ignorisani zahtevi zaposlenih za povećanjem zarada, jer se slažu da one trebaju da budu veće a da je nažalost gradski prevoznik je od početka pandemije suočen sa veoma teškom finansijskom situacijom. Dodao je i da su uprkos takvoj finansijskoj situaciji, preduzete sve trenutno raspoložive mere, pa su u skladu sa zakonskim mogućnostima povećana primanja zaposlenih, koja su dodatno uvećana i za sedam posto, koje je dao Grad Novi Sad.

Izvor: NoviSad.com, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 997.5 mb
Vetar: 4 m/s, NNW
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?