Danas se održava zbor građana MZ „Liman“

08:03:00 10.03.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Zbor građana, koji je zakazao Savet Mesne zajednice „Liman“, biće održan danas u 11 časova. Sastanak će biti održan u prostorijama mesne zajednice u Drage Spasić.

Danas se održava zbor građana MZ „Liman“


Da bi ostvarili pravo učestvovanja i glasanja na zboru, stanovnici ovog kvarta treba da ponesu ličnu kartu ili pasoš. Prema zakonskim odredbama, pravo učešća imaju građani i građanke sa prebivalištem na području Mesne zajednice „Liman“.

Na zboru će biti razmatrana samo jedna tačka - stav o odluci za izradu Plana generalne regulacije rekreativnog područja „Štrand – Kabel“.

Na sastanak je pozvan i gradonačelnik Novog Sada, ali nema potvrda da li će on doći.

Cilj zbora je da Savet MZ „Liman“ obavesti javnost o odluci Skupštine grada za izradu plana generalne regulacije ovog područja, a koji, između ostalog, predviđa izgradnju verskog objekta na zelenoj površini.

Kako je navedeno u saopštenju, na današnjem sastanku će predstavnici ove mesne zajednice razmeniti mišljenje sa građanima i otvoriti prostor za donošenje zaključaka u skladu sa Statutom Novog Sada i statutom Mesne zajednice.

Ovaj zbor je sazvan nakon prošlonedeljnog protesta koji je održan zelenoj površini kod Štranda, gde bi trebalo da bude sagrađena crkva. Građani su tada zatražili da se započnu razgovori i da se utvrdi kakvo je raspoloženje o toj gradnji među građanima koji žive u tom delu grada. Skupština grada je ove nedelje usvojila odluku da se izmeni plan kako bi krenulo u proces izgradnje verskog objekta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Umerena kiša
12°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 997.3 mb
Vetar: 6 m/s, SSE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?