Danas se otvara Promenada, ali bez upotrebne dozvole

09:11:00 15.11.2018, Komentara: 2

Novi Sad - Tržni centar Promenada biće otvoren danas, iako nema upotrebnu dozvolu, koju joj nije izdala nadležna gradska uprava.

Tržni centar će biti otvoren prema zacrtanom roku i to zahvaljujući dozvoli za probni rad, koju je izdala stručna komisija IBS-Instituta iz Novog Sada, a koju je angažovao sam investitor.

Danas se otvara Promenada, ali bez upotrebne dozvole

Kako piše VOICE dozvola za probni rad izdata je na osnovu člana 157 Zakona o planiranju i izgradnji. U zakonu piše da komisija za tehnički pregled može da odobri puštanje objekta u probni rad „ukoliko je potrebno utvrđivanje podobnosti objekta za upotrebu“.

Tokom probnog rada, koji može da traje najduže godinu dana, ispitivaće se i proveravti instalacije, uređaji, postrojenja, stabilnost i bezbednost objekta, a spomenuta komisija proverava ispunjenost uslova za izdavanje upotrebne dozvole.

Takođe, veliko istraživanje VOICE-a pokazalo je da su u toku izgradnje temelja na objektu Promenade napravljeni značajni propusti po pitanju hidroizolacije.

O tome je pisao i portal 021.rs. Njihovi sagovornici tvrde da se tokom izvođenja radova investitor odlučio za jeftiniju varijatnu temelja i zaštite od podzemnih voda, koja nije dobra za ovaj deo Novog Sada, odnosno Limane, koji su nekada bili močvarno područje nasipano peskom i koje je i danas pod jakim uticajem vodostaja Dunava.

Svečano otvaranje Promenade zakazano je za 13 sati.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

lala

Je.o potporne zidove, temelje, puteve... sve će to Giga/Mega stručnjaci da aminuju. Oni pravi, sa državnih fakulteta, koji vrede i znaju, ili su na birou ili odavno preko. Ovi SNS partijaneri doći će nam glave. Prava slika NapreDNOg Srbistana.


Doktor

, *.cable.dynamic.surfer.at

Kakva probna dozvola, na otvaranju trznog centra.! Pa da li neko pameti ima. To su objekti posebne namene sa velikom posecenoscu i kao takvi ne mogu da rade ni sekunda dok se ne izvrsi visestruka i detaljna kontrola objekta i izda upotrebna dozvola. Nedaj Boze da se desi neka ekscesna i tragicna situacija ( npr. pozar , a zakeze ventilacija ili protivpozarni sistemi ) da li ce oni koji su im omogucili da rade otici na dozivotne robije. Necuveno !


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 80%
Pritisak: 1006.9 mb
Vetar: 1 m/s, E
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?