Danas se u Novom Sadu održava takmičenje u brzom vezivanju pertli

08:05:00 29.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Četvrti nacionalni Šampionat u brzom vezivanju pertli za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole biće održan danas u 10 sati na terenima Sokolskog doma u Novom Sadu.

Danas se u Novom Sadu održava takmičenje u brzom vezivanju pertli


Takmičenje organizuju Skaut rendžeri Novog Sada uz mentorstvo Trening centra „KOCEVSKI“ iz Novog Sada i podršku organizacije Spirit of America in Serbia.

Cilj šampionata je povećanje fine motorike kod najmlađih i ovladavanje veštinom vezivanja pertli koju po statističkim podacima više od 60 odsto dece nije savladalo. Ovakvu vrstu aktivnosti izviđači realizuju poslednjih 14 godina pa je i ove godine odlučeno da se uputi javni poziv svim školama u Srbiji da se priključe ovom takmičenju.

Od marta meseca ove godine do danas više od 80 osnovnih škola širom Srbije organizovalo je svoja školska takmičenja, a svi finalisti stekli su pravo učešća na finalnom takmičenju koje će danas biti održano u Novom Sadu.

Do sada je dolazak prijavilo 25 ekipa pa se očekuje da 50 takmičara oproba svoje veštine vezivanja pertli, te da dobijemo novog šampiona Srbije u brzom vezivanju pertli.

Ovogodišnje takmičenje trebalo bi da predstavlja generalnu probu pre septembarske akreditacije ovog takmičenja kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kako bi ušlo u Kalendar školskih takmičenja za narednu školsku godinu. Na taj način bi, ocenjuju organizatori, povećali broj dece koja umeju sama da vežu svoje pertle.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?