Dani Brazila od 11. do 13. avgusta

17:08:00 04.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Manifestacije Dani Brazila – novosadski samba karneval, ove godine će osmi put biti održana u Novom Sadu i to do 11. do 13. avgusta.

Otvaranje festivala zakazano je za petak uveče u 20h na Petrovaradinskoj tvrđavi kada će biti predstavljen program radionica samba plesa, udaraljki i kapuere, nakon čega sledi žurka uz DJ program.

Dani Brazila od 11. do 13. avgusta

Organizatori najavljuju da će festival okupiti zaljubljenike u brazilsku kulturu, umetnost i sport i posetiocima pružiti priliku da kroz program, radionice i završnu karnevalsku povorku u centru grada osete duh ove zemlje Južne Amerike.

Tokom sva tri dana festivala stručnjaci iz Evrope i Brazila iz oblasti samba perkusija, kapuere i samba plesa održavaće radionice na Petrovaradinskoj tvrđavi, Štrandu i u plesnom studiju Allegro, kako za iskusne, tako i za one koji na ovaj način žele prvi put da se upoznaju sa brazilskom kulturom.

Serrinha Raiz iz Brazila i Kris Kuade Kouto iz Nemačke, afirmisani samba dvojac koji po svetu drži radionice samba Rio stila, svoje iskustvo ove godine na festivalu preneće polaznicima naprednih radionica samba perkusija, dok će radionice samba plesa voditi izvanredna samba igračica i karnevalska muza Mayra Almén iz Švedske.

Kapueriste će ovoj brazilskoj borilačkoj veštini podučavati mestre Steen Møller, stalni predavač na festivalu i iskusni majstor kapuere iz Danske, koji je ovu veštinu doneo na naše prostore.

Sve posetioce festivala očekuju i otvorene žurke na tvrđavi, performans u centru grada, a završnica festivala je jedinstvena karnevalnska povorka svih kapuerista, samba perkusionista i plesača koji će poslednjeg dana festivala, u ritmu sambe, prodefilovati kroz centar grada i pokazati svoje umeće i rezultate učešća na radionicama.

Satnica i detaljnije informacije o programu, prijavama na radionice, kotizacijama i predavačima, kao i besplatnim radionicama za početnike, mogu se naći na sajtu festivala www.danibrazila.org.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?