"Dani Brazila" od 14. do 16. avgusta

15:07:00 22.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Ovogodišnji "Dani Brazila", šesti po redu, biće održani od 14. do 16. avgusta, na sedam lokacija u gradu.

"Dani Brazila" od 14. do 16. avgusta"Dani Brazila" u Novom Sadu, 2014. godine, foto: danibrazila.org

Kao i svake godine planirano je učešće renomiranih stručnjaka iz Evrope i Brazila koji će voditi radionice samba udaraljki, plesa i kapuere. Muzički program će biti obogaćen novim sadržajima, a organizatori najavljuju da će karnevalska povorka biti zapaženija nego ikad pre. Pored toga Novosađani će moći da uživaju i u izložbama, projekcijama filmova, koncertima i žurkama.

"Dani Brazila" od 14. do 16. avgustaRadionice samba udaraljki za početnike, foto: danibrazila.org

Odlično prošlogodišnje iskustvo i velika zainteresovanost za početničke radionice samba udaraljki doprineli su da budu ponovljene i ove godine. Kroz njih će polaznici imati prilike da osete energiju brazilskih perkusija u grupnom sviranju i to na Petrovaradinskoj tvrđavi. Voditelj ovih besplatnih radionica biće Saša Ignjatović, perkusionista i osnivač Samba škole „Sambansa“ iz Novog Sada.

Plesne radionice će voditi profesionalni plesač sa Kube - Jorge Luis Garmendia, poznatiji kao Tito. One su namenjene plesačima koji imaju plesnog iskustva i koji žele da unaprede svoje znanje plešući sambu. Radionice će se održati u subotu 15. i nedelju 16. avgusta u plesnom studio Allegro. Učesnici radionice imaće mogućnost da, ukoliko žele, učestvuju u karnevalskoj povorci koja će se održati u nedelju, 16. avgusta - poslednjeg dana festivala. Kotizacija za učešće na radionicama iznosi 10 evra za sva tri festivalska dana i uključuje mesto u kampu koji će biti postavljen za učesnike Festivala na kupalištu „Štrand“.

"Dani Brazila" od 14. do 16. avgustaJorge Luis Garmendia, foto: danibrazila.org

Radionice samba udaraljki za sambiste sa iskustvom na Šestim Danima Brazila – novosadskom samba karnevalu držaće čak 6 majstora, svako za svoj instrument, dok će Chris Quade Couto, professor muzike iz Kelna, Nemačka biti glavni voditelj ovih radionica.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?