Dani Brazila od 23. do 25. avgusta

11:08:00 16.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - "Dani Brazila", 10. po redu u Novom Sadu, održaće se od 23. do 25. avgusta na Štrandu, Petrovaradinskoj tvrđavi, u letnjem bioskopu Kulturnog centra Novog Sada i kulturnoj stanici Eđšeg.

Najveća zvezda jubilarnog novosadskog samba karnevala biće DJ i producenat brazilske drum'n'bass scene DJ Patife.

Dani Brazila od 23. do 25. avgusta

Na ovogodišnjem festivalu nastupiće i Bloco Clandestiono i Tropicana Samba Show iz Moskve, Banda Berimbau iz Trsta i novosadska škola sambe Bateria Sambansa. Tradicionalno, poslednji dan festivala, obeležiće najveća karnevalska povorka do sada u centru Novog Sada.

Za ljubitelje Brazila, umetnosti, sporta, muzike i plesa biće organizovane i trodnevne radionice samba plesa, kapuere, samba udaraljki i sviranja na instrumentu cavaquinho, koje će voditi stručnjaci i poznavaoci brazilske kulture iz Brazila i drugih evropskih zemalja.

Radionice za početnike i veći deo festivalskog programa biće besplatan, dok će se radionice kapuere, samba perkusija i cavaquino instrumenta za naprednu grupu polaznika naplaćivati.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?