Dani matematike od sutra u Novom Sadu

13:11:00 16.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad u narednih desetak postaje prestonica matematike.

Dani matematike od sutra u Novom Sadu


Tradicionalna manifestacija „Dani matematike u Novom Sadu“ počinju sutra na Prirodnomatematičkom fakultetu predavanjima gostiju iz Slovenije, koji će na specijalnoj sesiji seminara SLADIM+ održati dva predavanja iz kombinatorike.

Za subotu je planirana svečana dodela nagrada najuspešnijim učenicima srednjih škola, koji su nagrađeni u okviru dva konkursa Društva matematičara Novog Sada: „Matematički kalendar“ i „Matematičke minijature“.

Program se nastavlja u ponedeljak specijanom sesijom seminara „Bogoljub Stanković“, kao i svečanom promocijom knjige o fizici kompleksnih sistema u Ogranku SANU.

Utorak je rezervisan za „Logičko-algebarsko-diskretne susrete“ na Fakultetu tehničkih nauka, a u sredu će se predstaviti tri firme koje tesno sarađuju sa Departmanom za matematiku I informatiku PMF u Novom Sadu. U večernjim satima u kafiću Bezza, od 19 časova, biće održan popularan pub kviz KvizoMath.

Sve dodatne informacije se mogu naći na sajtu Društva matematičara Novog Sada ili OVDE

Manifestaciju „Dani matematike u Novom Sadu“ organizuju Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Društvo matematičara Novog Sada i Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1006.5 mb
Vetar: 11 m/s, SE
Sre 13° - 25° Jak vetar
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?