Dani posvećeni Miki Antiću

17:03:00 11.03.2020, Komentara: 0

Predstavnici Grada, Kulturnog centra Novog Sada i Odbora manifestacije „Antićevi dani“ položili su danas vence na grob Miroslava Mike Antića na Gradskom groblju i na spomen obeležje u Dunavskom parku.

Dani posvećeni Miki Antiću

foto: Grad Novi Sad



- Mika Antić ostavio je neizbrisiv trag za sobom, a posebno u Novom Sadu koji je po njemu i prepoznatljiv. Njegova nematerijalna zaostavština, naročito njegov književni opus, ne samo da je i danas zanimljiva i primamvljiva mladim generacijama, već je i trajna inspiracija umetnicima. Sećajući se njegovog lika i dela i želimo da doprinesemo trajanju te prepoznatljivosti, jer vrednosti koje je Mika stvorio su neprolazne, bezvremenski duhovni putokazi. Grad manifestacijom 'Antićevi dani' svake godine angažuje Miku Antića kao temu, i to je svojevrsan praznik gde zapravo slavimo čoveka koji je ostavio tako snažan utisak i uticaj na svoje okruženje - naveo je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Događaju u Dunavskom parku prisustvovali su i predstavnici Odreda izviđača „Miroslav Mika Antić“, učenici Privatne osnovne škole „Miroslav Mika Antić“ (Novi Sad), učenica Osnovne škole „Miroslav Antić“ iz Futoga, učenik generacije Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ i učenik generacije Osnovne škole „Đura Daničić“.

Program 13. „Antićevih dana“, manifestacije koja je počela danas i trajaće do petka, 13. marta, odvija se pod sloganom „Stvarnost je stvarnija ako joj dodaš nestvarnog“ u Kulturnom centru Novog Sada, Eđšegu i IK „Prometej“.

Dani posvećeni Miki Antiću

foto: Grad Novi Sad



Na samom početku manifestacije gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je nagradu koja nosi ime po ovom slavnom pesniku ovogodišnjem laureatu, mladom, ali već potvrđenom pesniku Bojanu Vasiću za poetsku zbirku „Toplo bilje“ u izdanju Kulturnog centra.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?