Danijel Apro u CK13

15:09:00 27.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad – Pisac i žurnalista, Novosađanin, Danijel Apro, predstaviće se večeras u 20 sati u Omladinskom klubu CK13. O dosadašnjim putešestviju, motivima, filozofiji, razmišljanjima i nagradama koje je dobio za svoja književna dela govoriće na tribini pod nazivom „Danijel Apro – književnost, filozofija, fudbal i punk“.

Danijel Apro u CK13 foto: FB, privatna arhiva

Apro je rođen 1985. godine u Novom Sadu. Osim što se bavi književnošću, on je i politikolog i slobodnolebdeći novinar, na privremenom(?) radu u Indoneziji. Autor je romana “Telepapatija”, najboljeg proznog izdanja Nove POETIKE za period 2014/2015. Objavio je i zbirku žanrovski hibridnih priča “Reborneo – Proza jedne sezone monsuna nad Indonezijom” (Alma, Beograd 2015). Piše kratke priče i priprema novi roman pod radnim nazivom “Gari”.

Nagrađivan je na Nušićijadi za satiričnu priču “Igra sfernih oblika” (2013), kao i na Dositejevom zlatnom peru (2015.) za putopis “Autostoperski vodič kroz Borneo – Božić na ostrvu koje miriše na cimet”.

Kao samostalni istraživač sarađuje s Univerzitetom Sebelas Maret (Surakarta). Novinar i saradnik više dnevnih listova i internet portala (Dnevnik, Večernje novosti, Građanski list, E-novine, nskriminal.net, fkvojvodina.com).

Diplomirao je žurnalistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. U svom prvom boravku u Indoneziji proveo tri godine, izučavao jezik i kulturu i napisao MA tezu o decentralizaciji vlasti u Jugoistočnoj Aziji. Drugu MA titulu stekao na CEU u Budimpešti; specializovao se za političku teoriju i transformativnu pravdu.

Navija za FK Vojvodinu, vozi bicikl i skuplja pivske flaše: poseduje kolekciju od više od 900 vlaša iz sedamdesetak zemalja, sa svih kontinenata. Zanima ga Azija, filozofija, književnost 20. veka, film, fudbal, pank. Živi s jednom Lidijom iz Atine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?