Dao policajki 1.500 evra za lažna dokumenta

19:06:00 12.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska policajka J.P. (1980), Novosađanin N.B. (1978) i crnogorski državljanin M.V. (1985) uhapšeni su zbog trgovine uticajem i falsifikovanja isprava, dok je protiv policijske službenice Z. D. (1965) podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja.

Dao policajki 1.500 evra za lažna dokumenta


Kako je saopštila policija, sumnja se da je policijska službenica J.P, na zahtev N.B. izvršila proveru u sistemu MUP-a o postojanju biometrijskih dokumenata na ime Miloš Begović. Nakon što ga je obavestila da dokumenta na navedeno ime ne postoje, Novosađanin je, sa ciljem krađe identiteta, na ime Miloš Begović pribavio falsifikovani ugovor o kuporodaji nepokretnosti na teritoriji Novog Sada, falsifikovanu italijansku ličnu kartu, izvode iz matične knjige rođenih i knjige državljana.

Osumnjičena policajka je, kako se sumnja, pitala koleginicu Z.D. da li na osnovu te dokumentacije može da primi zahtev za izdavanje ličnih dokumenata, što je ona potvrdila. Novosađanin N.B. je obećao policajki da će joj, za tu uslugu dati 1.500 evra, po izdavanju ličnih dokumenata.

Nakon dogovora, osumnjičeni crnogorski državljanin 6. juna podnosi falsifikovanu dokumentaciju sa zahtevom za izdavanje ličnih dokumenata, na osnovu kojih mu Z.D. izdaje ličnu kartu, 8. juna, sa fotografijom M.V, a na ime Miloša Begovića i zaprima zahtev za izdavanje putne isprave, koju mu izdaje 11. juna.

Policija je osumnjičenima odredila zadržavanje do 48 časova i oni će nakon toga, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Prevaru su otkrili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?