Debata "Građanska samoodbrana" od degenerativnih političkih i društvenih procesa

13:06:00 05.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Tribina i debata "Grđanska samoodbrana" biće održana u ponedeljak, 6. juna od 19 sati u Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3/I).

Debata "Građanska samoodbrana" od degenerativnih političkih i društvenih procesa

Povod događaja je što se nekoliko građanskih inicijativa, nastalih nezavisno jedna od druge u raznim delovima zemlje i različitim povodima, pretvaraju u prave građanske pokrete, koji "predstavljaju istinsku alternativu autoritarnom i partokratskom sistemu u kojem živimo".

"Oni su neka vrsta građanske samoodbrane od degenerativnih političkih i društvenih procesa koji ugrožavaju ljudska i građanska prava, vladavinu prava, medijske slobode... Oni su alternativa i opozicionim strankama, koje pokazuju nesposobnost ili nedostatak volje da se promene i građanima ponude nešto novo i drugačije", navodi se u pozivu na tribinu.

Kako su nastale ove građanske inicijative, koji su njihovi modeli delovanja, kakva je njihova budućnost, da li će uspeti i na koji način da ostvare svoje ciljeve, da li će i kako artikulisati ogromno nezadovoljstvo građana postojećim stanjem – neka su od pitanja na koja će učesnici debate pokušati da daju odgovore.

Na debati će učestvovati Andrija Stojanović (Ne da(vi)mo Beograd), Đokica Jovanović (Udruženje predsednika skupština stanara Niš), Sanja Kljajić (Pokret #podržiRTV) i Vladimir Marović (Lokalni front Kraljevo), a specijalni gosti biće Marija Papić Đurić (Organizacija PAOR Zrenjanin), Zorica Miladinović (Lokalni antikorupcijski forum grada Niša) i Zoran Gavrilović (Biro za društvena istraživanja BIRODI).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 997.2 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?