Debata o značaju volonterizma

12:12:00 05.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Danas je Međunarodni dan volontera. Tim povodom, danas od 15 do 17 sati u prostorijama EU Info Pointa biće održane radionica i debeta na temu "Mobilnost studenata u Evropskoj uniji i značaj volontiranja".

Biće reči o mobilnosti studenata u Evropskoj uniji, značaju volontiranja u kriznim situacijama i Evropskom volonterskom servisu (EVS), programu Evropske komisije namenjenom mladima.

Debata o značaju volonterizma

O ovim temama govoriće predstavnici Erasmus studentske mreže Novi Sad, građanskog pokreta "Svi zajedno" i volonterke iz Srbije i Poljske.

Međunarodni dan volontera se obeležava svake godine 5. decembra. Odluku o tome donele su Ujedinjene nacije kao doprinos postizanju Milenijumskih razvojnih ciljeva.

"Tog dana svi zajedno činimo napore da povećamo svest opšte populacije o značaju volonterizma i odajemo priznanje volonterima. Pored toga, 5. decembra imamo priliku da podstaknemo mlade da volontiraju i na taj način aktivno učestvuju u životu svoje lokalne zajednice ili upoznaju druge kulture širom Evropske unije", navodi se u pozivu.

EU Info point Novi Sad nalazi se na Bulevaru Mihajla Pupina 17.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 6 m/s, WNW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?