Debata "Pas i grad" u KCNS

18:09:00 17.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Zelena debata "Pas i grad" biće održana u ponedeljak 19. septembra od 18 sati, u Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Debata "Pas i grad" u KCNS

Zelena debata je forma susretanja stručne i laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih strana, na teme iz oblasti kulture urbanog življenja. Na debati "Pas i grad" pričaće se o psima kao kućnim ljubimcima, onima koji to stvarno jesu i o onim psima koju su nekad bili ljubimci ili bi to tek mogli da postanu.

Organizatori kažu da je u fokusu građana najčešće odnos grada prema pitanjima da li je psima mesto na računima JKP Informatika, da li je broj igrališta za pse dovoljan, da li su azili neophodni i da li je CNR program efikasan.

"Imati ljubimca, podrazumeva privilegije kao što su pozitivan uticaj na mentalno i fizičko zdravlje ljudi ali i obaveze i odgovornosti. Kako prema psima, tako i prema ostalim članovima urbane zajednice. Na kraju, kao i uvek, upućujemo javne zahteve i predloge nadležnima, sa ciljem da se utiče na odluke na lokalnom nivou, ali i na zakonska rešenja, kojima se preuzima odgovornost za sveukupan održivi razvoj društvene zajednice", navodi se u pozivu na događaj.

Učesnici debate biće Mirjana Kolarević iz Udruženja građana Fri Flaj, veterinar Vladimir Ćurčić i psihološkinja Izabela Begović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?