Deca iz socijalno ugroženih porodica otputovala sinoć na more

09:07:00 06.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Deca osnovnoškolskog uzrasta iz socijalno ugroženih porodica otputovala su sinoć sa vaspitačima na letovanje u odmaralište Crvenog krsta Srbije u Baošićima, gde će boraviti do 15. jula.

Deca iz socijalno ugroženih porodica otputovala sinoć na more

Na letovanje u Baošiće otišlo je 93 dece, u pratnji pet vaspitača, čiji su roditelji korisnici Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada, deca iz Dnevnog boravka za decu i omladinu i „Sigurne kuće“ Centra za socijalni rad, Centra za porodični smeštaj i usvojenje i Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice.

Ovaj preventivni oporavak deci na moru finansira se novcem iz budžeta Grada Novog Sada i Crvenog krsta Srbije. Grad je za ovu namenu u 2018. godini izdvojio 2.200.000 dinara, a Crveni krst Novog Sada obezbedio je deci lanč pakete za put, sredstva za ličnu higijenu, kreme za sunčanje i peškire za plažu.

Kroz radionice koje vode volonteri Crvenog krsta, deca će imati priliku da se upoznaju sa Organizacijom Crvenog krsta kroz projekte „Promocija humanih vrednosti“, „Stop trgovini ljudima“ i drugim.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?