Dečak iz Dečje bolnice nije u nadležnosti novosadskog Centra za socijalni rad

17:02:00 03.02.2016, Komentara: 1

Novi Sad - M. K, četvorogodišnji dečak, koji već 13 meseci leži u Dečjoj bolnici, a koga niko ne posećuje, nije u nadležnosti Centra za socijalni rad u Novom Sadu.

Dečak iz Dečje bolnice nije u nadležnosti novosadskog Centra za socijalni radfoto: Blic (privatna arhiva)

Oni objašnjavaju da ovaj dečak nema prijavljeno boravište na teritoriji Novog Sada, a samo Dečija bolnica zna koji je Centar za socijalni rad nadležan za mališana. Ipak, u Dečjoj bolnici, kažu da, zbog zaštite prava pacijenata, ne mogu da kažu o kome Centru za socijalni rad je reč, ali da sarađuju sa njima, da bi dečak što bolje bio zbrinut.

Dušan Vuković, portparol Dečje bolnice, rekao je za 021, da dečak ima ozbiljne zdravstvene probleme i zbog toga je često na lečenju.

"Njegovo lečenje zahteva dugotrajan boravak, a priroda bolesti je takva da je on vezan za aparate i ne može da bude ni u Roditeljskoj kući, niti kod kuće tokom lečenja. U kontinuitetu boravi kod nas po nekoliko meseci, više puta. Ovo dete nije napušteno i ima biološke roditelje, ali ga oni ne obilaze često", rekao je Vuković.

Kako ovakve situacije nisu neuobičajene, dugotrajni boravci dece u bolnici su bili razlog za nastajanje Roditeljske kuće, koja je junu 2013. godine preseljena iz Sremske Kamenice u Petrovaradin, u zadužbinu porodice Miodraga Kostića.

Tokom boravka, Dečja bolnica obezbeđuje prevoz od Roditeljske kuće do Odeljenja i nazad u kuću, osnovne prehrambene namirnice za pripremanje obroka i sredstva za održavanje lične higijene i higijene kuće.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Maja

, *.ptt.rs

Pa da li je ovaj lik od doktora realan."Dete nije napusteno". Posle koliko se racuna da jeste? Kao da govori o kaputu, a ne o bicu. Ovde je neko lud ili se pravi lud. Tuga. Tuga. Tuga i nista drugo. Da mu bar pomognu i da se oporavi, da zivi, raste, bude srecan...A oni koji su ga rodili da ga nikada ne dobiju nazad, ne zasluzuju ga.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1008.7 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 10° - 24° Malo i umereno oblačno
Ned 12° - 23° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?