Dečak lakše povređen u prevrtanju cisterne na Iriškom vencu

19:10:00 15.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Trinaestogodišnji dečak lakše je povređene u prevrtanju cisterne na Iriškom vemcu.

 Dečak lakše povređen u prevrtanju cisterne na Iriškom vencu


Kamion sa cisternom prevrnuo se jutros oko 8.05 časova na putu Ruma - Novi Sad, u Pragovu, a tom prilikom povrede je zadobio trinaestogodišnjak koji se nalazio na mestu suvozača.

Portpatol Hitne pimoći doktor Zoran Krulj potvrdio je za „Dnevnik“ da je povređeni dečak posle zbrinjavanja na licu mesta prevezen u Dečju bolnicu, dok je vozač kamiona odbio pregled.

Portparol Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, dr Andrea Đuretić, rekla je za „Novosti“ da je dečak zadobio lakše povrede i da je otpušten kući.

Podsetimo, cisterna sa sumpornom kiselinom prevrnula se jutros u Paragovu, a na lice mesta izašli su pripadnici Sektora za vanredne situacije i Čuvarska služba JP „Nacionalni park Fruška gora“ koja je potvrdila na Facebook stranici da je izlivanje opasnih materija u prirodu sprečeno.

Prema nezvaničnim informacijama na kamionu je pukao rezervoar i izlila se nafta po putu.

- Sadržaj cisterne se nije izlio, izlila se nafta iz kamiona. Sa detaljima prevoznika upoznati su organi policije, vatrogasne službe i inspekcije koji su izvršili uviđaj - navodi se na Facebook stranici JP „Nacionalni park Fruška gora“ .

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, iz Sektora za inspekcijske poslove, Nemanja Ivanović, rekao je za Euronews Srbija da nije bilo isticanja sumporne kiseline iz prevrnute cisterne.

- Iz rezervoara je isteklo oko 100 litara nafte, ali je najveći deo zadržan na putu. Šuma Nacionalnog parka Fruška gora nije ugrožena - rekao je Ivanović .


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?