Dečak na koga je pala školska kapija van životne opasnosti

08:12:00 04.12.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Šestogodišnji B. V., na koga je prošle srede pala metalna kapija u Osnovnoj školi „Dušan Radovć” na novosadskoj Klisi, nije više u životnoj opasnosti, potvrdila je za „Dnevnik” portparolka Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu dr Andrea Đuretić.

Dečak na koga je pala školska kapija van životne opasnosti


Iako je svestan i komunikativani, dečak je i dalje na Odeljenju intenzivne nege.

Podsetimo, dečak je u školskom dvorištu dva puta otvorio kliznu kapiju da prođu njegovi druari, a kada je i sam hteo da prođe, ona je pala na njega.

Teški metal ga je udario i naneo mu opasnu povredu na glavi pa je kolima Hitne pomoći odmah prevezen u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Policija je obavila uviđaj u školskom dvoritu, a roditelji koji su se zatekli na licu mesta bili su nemi i uplašeni za bezbednost svoje dece.

Dečak na koga je pala školska kapija van životne opasnosti


Član Gradskog veća za obrazovanje i predsednik Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim škola na na teritoriji Novog Sada mr Vladimir Jelić rekao je medijima, prošle nedelje, da po prvim, još zvanično nepotvrđenim informacijama prikupljenim na terenu, škola nije ispoštovala preporuku Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama Grada Novog Sada da tokom trajanja nastave kapije škola budu zaključane.

– Utvrđeno je da je dežurni nastavnik u trenutku povređivanja deteta V. B. bio na času, umesto da obilazi hol i dvorište, što će biti predmet utvrđivanja odgovornosti u školi – rekao je Jelić. – I pored odluke Saveta roditelja o angažovanju obezbeđenja u školi, koje je moglo preduprediti povređivanje učenika, tokom ovog meseca obezbeđenje nije bilo angažovano zbog, kako tvrde iz škole, nedostatka novca koji škola prikuplja od roditelja učenika koji pohađaju tu obrazovnu ustanovu. Dok Prosvetna inspekcija ne usvoji konačan zapisnik na osnovu svih okolnosti, kao i policija u svom delokrugu, ne možemo davati više informacija – rekao je tada Jelić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?