Dečak stradao na Dunavcu, žena poginula u padu sa litice kod Ledinačkog jezera

17:07:00 09.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Dve tragične smrti dogodile su se danas u samo par sati razmaka na omiljenim kupalištima. Na Ribarskom ostrvu stradao je dečak, a kod Ledinačkog jezera poginula je starija planinarka.

Dečak stradao na Dunavcu, žena poginula u padu sa litice kod Ledinačkog jezera


Tragedija na Dunavcu

Dečak star 12 godina stradao je danas, kod Ribarskog ostrva, u Dunavcu. Hitna pomoć je nešto posle 14 časova prevezla dečaka bez svesti sa Dunavca u Dečiju bolnicu, na odeljenje reanimacije. Uprkos naporima lekara, mališan je preminuo.

Prema nezvaničnim saznanjima portala 021.rs, dečak iz Gospođinaca kupao se sa drugom decom i skakali su sa pontona u vodu, a za sada nije poznato kako je došlo do nesreće.

Novosti pišu da se on, na za sada neutvrđen način, povredio u vodi. Nakon skoka, iz vode ga je izvukao otac.

Policija radi na utvrđivanju svih okolnosti nesreće.


Tragedija na Ledinačkom jezeru

Spasioci Gorske službe spasavanja, u saradnji sa vatrogasno spasilačkom jedinicom iz stanice Novi Sad, spustili su telo žene koja je danas propala sa litice iznad Ledinačkog jezera.

Prema još uvek nezvaničnim saznanjima, žena je oko 12 časova pala sa litica a preminula je od posledica pada. Ona je pala sa visine veće od 150 metara, a telo se zaustavilo na vrlo nepristupačnom terenu.

Ova žena starosti 63 godine je danas bila na planinarenju sa još nekoliko planinara koji su pozvali Gorsku službu spasavanja i sedam članova je odmah krenulo na teren, a tamo su stigli i vatrogasci spasioci, Hitna pomoć i policija.

Kako prenosi Nova.rs, samo spuštanje tela trajalo je nešto više od sat vremena, jer su spasioci i vatrogasci morali da čiste i teren od kamenja.

Ledinačko jezero je malo veštačko jezero na Fruškoj gori, koje se nalazi u blizini naselja Stari Ledinci kod Novog Sada. Ono zauzima površinu od oko četiri hektara i sa svih strana je okruženo strmim liticama. Jezero je, inače, zvanično zatvoreno za posetioce, ali se građani ipak poslednjih godina u njemu kupaju.

Izvor: NoviSad.com, 021.rs, Nova.rs, Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?