Deci iz Svratišta potrebne topla garderoba i obuća

09:12:00 13.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Deci koja svakodnevno dolaze u Svratište za decu ulice neophodni su topla garderoba i obuća, sredstva za higijenu, ali i slatkiši i igračke za pripremu novogodišnjih paketića.

Deci iz Svratišta potrebne topla garderoba i obućafoto: decaulice.rs

Ideja je da paketići za predstojeće praznike budu personalizovani u skladu sa interesovanjem deteta.

Ove godine je u Svratište dolazilo više dece nego prošle godine, a sada ih svakodnevno bude oko 55 dece, ali će ih biti više kad bude još hladnije.

Daliborka Batrnek Antonić, koordinatorka Svratišta, rekla je za "Dnevnik" da veoma važnu ulogu u sklanjanju dece s ulice imaju sami građani, koji ne bi trebalo da daju novac, već da svako dete upute ili odvedu u Svratište.

- Svako dete koje nam dođe na vrata, bez bilo kakvog ličnog dokumenta, može se okupati, jesti, dobiti čistu odeću. To, upravo, jeste ono po čemu je Svratište fleksibilnija usluga u odnosu na ostale usluge iz sistema jer nama ne trebaju nikakve potvrde o vakcinaciji, da li je dete redovno u školi ili ne. Mi smo tu da zadovoljimo osnovne potrebe i ne pitamo da li je dete iz Novog Sada - rekla je Daliborka.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
14°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1004.4 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sre 13° - 22° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 13° - 21° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?