Dečija bolnica dobija magnetnu rezonancu

11:03:00 02.03.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu konačno će dobiti magnetnu rezonancu. Pokrajinska vlada opredelila je 100 miliona dinara za nabavku magnetne rezonance i više od 23 miliona dinara za izgradnju novog objekta u kome će ona biti smeštena.

Dečija bolnica dobija magnetnu rezonancu

foto: Pokrajinska vlada

Radovi na izgradnji objekta počeli su juče, a tom činu su prisustvovali i predsednik i potpredsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i Đorđe Milićević, kao i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković. Tender za kupovinu je završen i MR aparat će biti isporučen odmah nakon izgradnje objekta.

Dečija bolnica u Novom Sadu je jedina tercijarna zdravstvena ustanova u kojoj se leče deca i omladina do 18 godina iz cele Vojvodine i ona će prvi put dobiti magnetnu rezonancu koja je namenjena isključivo za decu. Dečija bolnica godišnje hospitalizuje oko 13.000 dece i obavi oko 130.000 pregleda. Svake godine, za oko 2.000 pacijenata potrebno je obaviti pregled i dijagnostiku magnetnom rezonancom i oni se za sada obavljaju na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici i u Kliničkom centru Vojvodine.

Na jučerašnjoj svečanosti, kompanija NIS uručila je donaciju Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine vrednu više od 16 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?