Dečje selo moli građane za pomoć

12:09:00 22.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Više od 100 štićenika Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici ove zime možda neće imati grejanje, zbog nedostatka novca, pa ova ustanova apeluje na građane da pomognu.

U Dečjem selu kažu da je prethodnih godina situacija postajala sve teža, broj dece raste, a uslovi u kojima žive postaju sve teži. Stanje je alarmantno, novca sve manja, te je i grajanje objekata u kojima žive štićenici ove godine dovedeno u pitanje, pa postoji velika verovatnoća da će oni ove godine učiti u hladnim prostorijama.

Dečje selo moli građane za pomoć

Kako bismo nesmetano grejali Dečje selo uz pomoć novih, ekoloških kotlova na biomasu, neophodno je prikupiti oko 25.000 evra za nabavku peleta i novac će biti iskorišćem isključivo za to.

"Ove nabavke se obavljaju na potpuno jasan i zakonom propisan način, po pravilima za Javne nabavke u Javnim Ustanovama i preduzećima u Srbiji. Svaki doniran dinar će omogućiti lakšu, lepšu i topliju zimu za naše štićenike i omogućiti im makar materijalne preduslove za lep život, učenje i rad", kažu u Dečjem selu.

Pored direktnog kontakta na broj 021/46-11-77, građani mogu da pomognu odmah i preko ovog linka.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1008.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Čet 12° - 21° Mogući pljuskovi
Pet 12° - 22° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?