Dečji humanitarni turnir u fudbalu za vikend na stadionu FK "Železničar"

14:04:00 11.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Humanitarni turnir u fudbalu pod nazivom „Za našu decu” održaće 13. i 14. aprila, na stadionu FK „Železničar” Novi Sad, a prihod od kotizacija namenjen je za lečenje dečaka Mihajla Kačavende, kome je neophoda operacija u Rusiji.

Dečji humanitarni turnir u fudbalu za vikend na stadionu FK "Železničar"

Turnir se organizuje za mlađe kategorije, decu uzrasta od sedam do 12 godina, a utakmice će trajati 20 minuta i počinju do 9 sati. Za decu su obezbeđeni hrana i voda, ali i pehari, medalje i priznanja za prva tri mesta.

Kotizacija za učešće po ekipi iznosi 5.000 dinara. Mihajlo se s desnostranom hemiperezom bori od rođenja, a da bi se izborio s tim problemom, neophodno je da još nekoliko puta ode na tretman fibrotomije mišića u Kliniku za savremene medicinske tehnologije u Tupi. Mihajlo je već tri puta bio na tretmanima, a za svaki odlazak potrebno je 3.500 evra.

Za učešće na turniru može se prijaviti na broj 060/5646-772 ili putem mejla office@prvikorak.org.

Mihajlov otac Bojan Kačavenda kaže da se novac za dečaka može donirati i uplatom na račun 340-87050383-38. On je osnovao i Humanitarnu fondaciju „Prvi korak” da pomogne i ostaloj prevremeno rođenoj deci sa zdravstvenim problemima, kao i deci s problemima u razvoju i teško oboleloj deci kojoj je neophodan medicinski tretman i lečenje, kao i njihovim roditeljima. Na sajtu fondacije mogu se pronaći i detaljnije informacije o Mihajlu.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?