Decu ćemo u vrtić upisivati i elektronskim putem

17:04:00 04.04.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Roditelji dece koja će pohađati vrtiće Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ uskoro će moći da se prijave na konkurs za upis elektronskim putem.

Decu ćemo u vrtić upisivati i elektronskim putem


Gradsko veće konstatovalo je da postoji potreba da se omogući predavanje zahteva za upis i elektronskim putem, tačnije putem elektronske usluge koja je omogućena na portalu Vlade Srbije, euprava.gov.rs. Kako navodi Radio021, „Radosno detinjstvo“ ovim zaključkom veća dobilo je dozvolu da prihvati sve uslove korišćenja portala i da omogući elektronski upis. Prijave će se slati preko portala „e-vrtic“ koji će sa radom početi pred raspisivanje konkurs, 23. aprila.

Koordinatorka službe za upis, ispis i premeštaj u „Radosnom detinjstvu“ Ružica Svorcan kaže za 021.rs da će nov način prijavljivanja uštediti vreme roditeljima i smanjiti gužve.

- Kada roditelju odu na portal, njih će upitnik voditi šta bi sve trebalo da popune, odnosno ime, prezime, roditelja i deteta, matični broj, a mi podatke potom dobijamo od PIO fonda i matičara. Oni koji se prijavljuju preko portala ne moraju da donose izvode, potvrde o zaposlenju. Nažalost, ova opcija nije moguća za one koji dolaze iz osetljivih kategorija, oni moraju da dođu u našu upravu. Naravno, ukoliko neko ne želi preko interneta da se prijavljuje, onda on može da dođe kod nas i preda potrebnu dokumentaciju. Takođe, roditeljima je omogućeno da popune izjavu u kojoj će svojim potpisom odobriti da mi, umesto njih, službeno pribavimo podatke. Ukoliko prijava zbog nekog razloga ne prođe, mi ćemo roditelje kontaktirati i obavestiti ih o čemu je problem - kaže Svorcan.

Konkurs za upis dece u vrtić trajaće od 23. aprila do 9. maja.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?