Deda Đorđe iz Novog Sada greškom proglašen mrtvim

10:08:00 16.08.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Đorđe Milošević (79), kada je želeo da registruje automobil, saznao je da je proglašen mrtvim još pre šest meseci.

Milošević je 26. jula angažovao agenciju da u njegovo ime registruje automobil koji je kupio, ali su mu iz agencije poručili da je to nemoguće jer se vodi kao pokojno lice.

Deda Đorđe iz Novog Sada greškom proglašen mrtvim

On je to odmah prijavio policiji, razgovarao je sa službenicom matične službe i rekao da je u pitanju greška. Tada je i saznao da je greškom upisan u knjigu umrlih na osnovu potvrde o smrti iz Kliničkog centra Vojvodine.

"Sve mi je blokirano. Ništa od mojih dokumenata ne važi. Lična karta ne važi, zdravstvena knjižica ne važi. Hteo sam lekove da podignem, ne može, sve je blokirano", ispričao je Milošević za B92.

U Kliničkom centru Vojvodine objašnjavaju da je u januaru 2018. godine hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena, kao lice iz članka, a bez dokumeta na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njegov identitet.

"Klinički centar Vojvodine je od nadležnih organa zatražio dostavu ličnih podataka za navedenog pacijenta, i dobio podatak da je u pitanju Đ. M. iz Novog Sada, sa ostalim identifikacionim podacima o tom licu (JMBG i adresa stanovanja tog lica). Dobijene podatke Klinički centar je smatrao za tačne, i uneo ih u medicinsku dokumentaciju pacijenta. Po dobijanju informacija da ti podaci ipak nisu tačni, počev od 9.08.2018. godine, Klinički centar Vojvodine preduzeo je sve mere za ispitivanje odgovornosti zaposlenih Kliničkog centra u ovom predmetu, sprovevši unutrašnji stručni nadzor", navedeno je u saopštenju te zdravstvene ustanove.

Napominju da je KCV po hitnom postupku sproveo sve mere da se kod nadležnih organa ispravi greška, kako Milošević ne bi snosio dalje posledice i izvinjavaju mu se zbog nelagodnosti koje je pretrpeo u ovom periodu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Novosađanka

U KC Vojvodina u Novom Sadu pacijentu koji je hospitalizovan na Klinici za rehabilitaciju u okviru KCV dežurni lekar pacijentu odradi EKG i onda jadna dežurna sestra trčkara kod dežurnog kardiologa koji bez pregleda pacijenta uzdaje nalog za transport u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici. U istom KCV sestra ti na Klinici na neurohirurgiju otvara ormane i pokazuje gde je posteljina i savetuje ti kako bi bilo najbolje da sam promeniš pelenu tvojoj majci. U KCV u Urgentnom centru plastičnom hirurgu je ispod časti da obradi dekubitne rane koje krvare posle hiruške obrade jednog hirurga, nego ga prepušta tehničarima da to rešavaju. U KCV u Novom Sadu je strašan javašluk i ako je iz pomenutog kliničkog centra takvo ili slično osoblje otišlo - i treba da ode i nikada se u našu stvarnost nemaju potrebe vratiti. Gadovi. Prestanite ih više veličati i naduvavati, jer veći deo njih neće nekada ni da te pogleda i ako si punih ruku, a kamoli praznih. Pričajte malo sa pacijentima i njihovim rođenima, a ne da zataškate stvari kao što se to uradilo sa izjavom majke vaše koleginice Marine Kovačev. I ovo čisto sumnjam da će biti objavljeno, jer je diktat da su oni jadni, malo plaćeni i ugroženi, a nama pacijentima je odlično dok se potucamo po hodnicima bolnica moleći ih da se smiluju i odrade ono za čega su plaćeni. Stoji da su sestre ugrožene, ali i stoji i da nema nadzora noću da bi se videlo šta rade sa pacijentima. Postavite kamere - pametnom će biti dosta!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?