Dejanović, Gardinovački i Ređep dobijaju ulice

16:11:00 18.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Dve nove ulice u Novom Sadu i jedna u Veterniku će dobiti nazive po nekadašnjem gradonačelniku Jovanu Dejanoviću, književnom i likovnom kritičaru Drašku Ređepu, odnosno po glumcu Stevanu Gardinovačkom. To je odlučeno na sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta Skupštine grada Novog Sada.

Dejanović, Gardinovački i Ređep dobijaju ulice


Kako je saopšteno, Komisija je utvrdila predlog rešenje da se ulica na parceli br. 540/86, KO Novi Sad IV, na predlog dr Aleksandra Horvata kustosa Muzeja Vojvodine, nazove po nekadašnjem gradonačelniku Novog Sada Jovanu Dejanoviću, dok bi ulica na parceli broj 540/85 iste KO, na predlog Odbora Manifestacije „Antićevi dani“, dobila naziv po književniku, esejisti, književnom i likovnom kritičaru, jednom od osnivača Manifestacije „Antićevi dani“ i dugogodišnjem predsedniku žirija za dodelu nagrade Miroslav Antić, Drašku Ređepu.

Na današnjoj sednici Komisija je utvrdila predlog rešenja da se ulici u Novom Sadu, parcele br. 3900/13 i dr, KO Veternik, dodeli naziv po pozorišnom, televizijskom i filmskom glumcu Stevanu Baji Gardinovačkom, na predlog Saveza dramskih umetnika Vojvodine i Milice Vlaisavljević.

Prema njihovoj odluci prostor od parcele 7848 do kompleksa specijalne namene, KO Novi Sad II (produžetak Ulice Sunčani kej), biće nazvan po počasnoj građanki Novog Sada i velikoj humanitarki Dajani Bekli. Ovaj predlog došao je od Društva prijateljstva Novi Sad - Norič, a podržali su ga Crveni krst Novi Sad, Muzička škola „Isidor Bajić“ i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“.

Članovi Komisije su takođe doneli rešenja o utvrđivanju produžetka postojećih ulica i to za Ulicu novosadsku i Ulicu Moše Pijade u Kaću, potom Ulicu dunavsku u Ledincima, Ulicu Jana Martinka u Kisaču, Ulicu partizansku u Rumenki, Ulicu partizansku i Ulicu radničku u Stepanovićevu, Ulicu Milene Pavlović Barili i Ulicu Dinka Šimunovića u Petrovaradinu i Ulicu vinsku, Ulicu šimširovu, Ulicu ružin venac i Ulicu Ive Andrića u Sremskoj Kamenici.

Predloge će usvajati odbornici na narednoj sednici gradske skupštine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1002.8 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?