Deo Petrovaradina zbog zamene stubova satima bez struje i grejanja

13:11:00 23.11.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Stanovnici dela Petrovaradina poslednjih dana po pet sati nemaju struju. To znači da oni koji se greju na gas nemaju ni grejanje, pogotovo ako za zagrevanje koriste gasne pumpe ili kotlove. Razlog za ovoliko duga isključenja je zamena stubova duž Preradovićeve ulice.

Deo Petrovaradina zbog zamene stubova satima bez struje i grejanja


Primera radi, sutra od 8 do 13.30 časova bez struje će biti deo Preradovićeve, Karlovačkog druma, Račkog i cela Ulica Vuka Isakoviča.

Stanovnik Petrovaradina Rade D. kaže za 021.rs da su ovi radovi i način na koji su organizovani veliki problem za mnoge porodice u ovom delu naselja, koje celo prepodne nemaju struju, a mnogi ni grejanje. Zvao je „Elektrodistribuciju Srbije“ kako bi se informisao i požalio, kad je saznao da nije ni jedini koji se žali.

- Jednostavno su nam poručili da tu ne može ništa da se učini, ali da bi više nas koji se žale mogli da utiču da se ovakva organizacija radova popravi. Umesto da se posao podeli na vremenski više dana, ili čak da se izvodi u neko drugo vreme kad nije grejna sezona, bandere se menjaju krajem novembra. Smrzavamo se - navodi ovaj stanovnik Petrovaradina.

Kako za 021.rs navode u novosadskom ogranku „Elektrodistribucije Srbije“, radovi na održavanju energetske infrastrukture, odnosno rekonstrukcija nadzemne energetske mreže u Preradovićevoj ulici, privode se kraju. Ovi radovi obuhvataju zamenu dotrajalih stubova i zamenu postojećih neizolovanih provodnika sa izolovanim kablovima na nadzemnoj mreži, što bi u budućnosti trebalo da znači da biti manje prekida u isporuci električne energije kad je vreme loše.

Sutra će biti završeni radovi u blizini okretnice u Petrovaradinu.

- Naredne nedelje planirana su još dva isključenja u potezu Karlovačkog druma na izlazu iz Petrovaradina prema Sremskim Karlovcima. Posebno ističemo da, kada su u pitanju radovi koji zahtevaju isključenje većeg broja kupaca, Ogranak Elektrodistribucija Novi Sad postupa sa posebnom pažnjom i maksimalno optimizuje raspoložive resurse. Međutim, imajući u vidu složenu tehnologiju radova, isključenja ne mogu biti kraća - zaključuju u „Elektrodistribuciji Srbije“.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?