Deset predstava iz svih krajeva sveta na ovogodišnjem "INFANT-u"

19:06:00 08.06.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Ovogodišnji 44. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra "INFANT", koji organizuje novosadski Kulturni centar, biće održan od 25. juna do 1. jula u Srpskom narodnom pozorištu, Novosadskom pozorištu i Kulturnom centru Novog Sada.

Deset predstava iz svih krajeva sveta na ovogodišnjem "INFANT-u"

Selektor i izvršni producent "INFANT-a", Simon Grabovac, predstavio je program festivala.

- Ove godine možemo da se pohvalimo da će naša publika imati priliku da pogleda 10 vrlo kvalitetnih predstava iz Engleske, Rumunije, Indije, Srbije, Kanade, Makedonije i Amerike u toku sedam festivalskih dana – rekao je Grabovac.

Nela Antonović, iz Teatra Mimart, predstavila je jedan od propratnih programa.

- Izložba fotografija na važnom festivalu "INFANT", koji pokreće inovativno i alternativno stanovište u pozorištu, usko je povezana sa radom Mimarta, koji je učestvovao u okviru festivala sa predstavama, performansima, na debatama i konferencijama – rekla je Antonović.

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra je međunarodni pozorišni festival, koji se razvio iz festivala "Malo pozorje", i predstavlja spoj nesvakidašnje pozorišne interpretacije, neklasičnog pristupa glumačkom izražavanju i modernom jeziku teatra.

Organizatori ističu da je "INFANT" kreiran sa "velikom željom da otvori novi prostor za razmenu kulturnih vrednosti sa svetom i da obezbedi adekvatan kontekst za kreativnu energiju mladih stvaralaca".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 5 m/s, W
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?