Deset sati programa za novogodišnju noć 13. januara

20:01:00 12.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Više od deset sati onlajn programa muzičke, vizuelne i izvođačke umetnosti iz 14 novosadskih prostora za kulturu, među kojima su prva Gradska koncertna dvorana, Fabrika, Skladište, Biro i Čeličana na Velikom Limanu, Novosadsko pozorište i mreža kulturnih stanica, i uz učešće gotovo 100 umetnika, biće predstavljeni publici sutra, 13. januara, u okviru programskog luka projekta Novi Sad - Evropska prestonica kulture, Doček 7529.

Deset sati programa za novogodišnju noć 13. januara


Novi Sad će tokom jedne večeri ugostiti značajna imena raznolikih muzičkih pravaca i poznate domaće umetnike, te će tako klasična i duhovna muzika, rok, džez, rep, hip hop, upotpuniti proslavu četvrtog Dočeka u gradu i opravdati epitet jedinstvenog koncepta po kom je Novi Sad prepoznatljiv.

Program će biti dostupan putem platforme visitns.rs, kao i putem odabranih televizijskih kanala, i predstaviće široku lepezu izvođača: od Stefana Milenkovića sa kamernim orkestrom Kamerata Akademika, preko rok ikona, Električnog orgazma, i novih indi heroja, Buča Kesidija, sve do autentičnih izvođača novosadske umetničke scene, kao što su Agota Vitkai Kučera, Lana Zorjan i brojni drugi.

Program Dočeka 7529, počeće u 15.30 operom za decu „Snežana“ udruženja umetnika „Visoko C“, a već od 16 časova publika će slušati „Chamber“ ansambl. Koncert hora „Sveti Stefan Dečanski“ i gudačkog orkestra „Orfelin“ uz solistkinju Radoslavu Vorgić Žuržovan, počeće u 16.30, a odmah posle, u 17.45 publika će uživati u koncertu „Betovenu u čast“, na kom će nastupiti sopranistkinja Agota Vitkai Kučera i pijanistkinja Jelena Simonović Kovačević. U 19 časova, predstaviće se mlada violinistkinja Lana Zorjan, a nakon nje, u 20 časova počeće koncert Stefana Milenkovića, orkestra Kamerata akademika i Vasila Hadžimanova. Ljubitelji džeza, od 21 sat, pratiće program benda „Džezva&Džezvica“, dok će nastup sastava „Surreal&Beyond“ početi u 22 sata. Električni orgazam nastupiće od 23 časa, a u Novu godinu po julijanskom kalendaru uvešće nas Buč Kesidi. Sat nakon ponoći rezervisan je za Marka Veselinovića aka Kick Konga. Doček 7529. uveličaće i novosadska koreografkinja Staša Kukić, koja će nastupiti sa baletskim igračem Ivanom Salonskim. Gledaoci Novosadske televizije takođe će moći da uživaju u delu programa Dočeka 13. januara od 15.30 časova.


Deset sati programa za novogodišnju noć 13. januara

Foto: Jelena Ivanović (novisad2021)


Prvi koncert iz Gradske koncertne dvorane


Fantastične izvedbe Stefana Milenkovića i kamernog orkestra Kamerata Akadamika, biće emitovane iz prve novosadske Gradske koncertne dvorane, čime će biti označen njen početak rada. Milenkoviću će se u dve numere pridružiti i Vasil Hadžimanov, sa pesmama „Preko brda, preko brega“ i „The Christmas Song“. Ovaj koncert publika će moći da pogleda od 20 časova na platformi visitns.rs, kao i na Drugom programu Radio - televizije Srbije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?