Deseti Dan mladog portugizera u četvrtak kod katedrale

14:11:00 13.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Jubilarni deseti Dan mladog portugizera biće održan u četvrtak, 16. novembra, na početku Zmaj Jovine ulice, kod katedrale. Program počinje u 17h, a po kao i svih godina ranije degustacija je besplatna.

Deseti Dan mladog portugizera u četvrtak kod katedrale

Ove godine publika će prvi put videti tačku "La emocion del Portugizer" - spoj tango plesa i vina, a događaj će upotpuniti i sremački tamburaši, folklorni ansambl, izbor najlepše pesme o vinu, koji se organizuje zajedno sa Srpskom čitaonicom iz Iriga.

Novi vitez vina, koji se tradicionalno proglašava, u narednih godinu dana biće kompozitor i džez muzičar Jovan Maljoković, kome će titulu predati dosadašnji vitez, vlasnik izdavačke kuće "Prometej" Zoran Kolundžija.

Detaljan program može se videti OVDE, gde se mogu pročitati i prošlogodišnje pesme o vinu.

Mlada vina se po pravilu predstavljaju i toče trećeg četvrtka u novembru, a Dan mladog portugizera je globalna svetkovina u slavu mladog vina koja je potekla iz Francuske, gde je i nastalo najpoznatije mlado vino, božole.

Ilustracija: Glen Edelson / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?