Desetine Novosađana čekalo da kupe krofnu od Nine, ministar Mali obećao pomoć države

11:06:00 28.06.2023, Komentara: 1

Novi Sad – Desetine Novosađana sinoć je čekalo u redu da kupi krofne koje je prodavala devojčica Nina Ninković za pomoć svom ocu. Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se porodica Ninković nije obratila državnim institucijama za pomoć, i dodaje da će država pomoći koliko budu mogli.

Desetine Novosađana čekalo da kupe krofnu od Nine, ministar Mali obećao pomoć države


- Nije pitanje pomoći, novca ima, pomoći ćemo. Zamolio sam ministarku zdravlja da stupe sa njima u kontakt i da vidimo kako možemo da pomognemo. Država će, kao i uvek, pomoći i njemu - rekao je Mali, a preneo Blic.

Posle posta koji se pojavio na Fejsbuku, u kojem je mama devojčice Nine obavestila Novosađane da njena ćerka prodaje krofne kako bi sakupila novac i pomogla u lečenju svog tate, red ispred devojčice i njenog stola sa krofnama je svakog dana sve duži. Nina je danima prodavala krofne na Adicama, u Veterničkoj 51. A juče je to činila na Trgu slobode. Osim krofni, bilo je i drugih slatkiša, a Novosađani su strpljivo čekali u redu i po pola sata.

Akcija se nastavlja od srede, 28. juna, na toj adresi na Adicama, u periodu od 17 do 19 časova.

Zoran je kao mali povredio oko. Do sada je imao čak šest neuspelih operacija. Zbog nemogućnosti uspostavljanja pravilne dijagnoze, kao i nedostatka odgovarajućih aparata, Zoranovo levo oko je živa rana i ne postoji mogućnost da se ostatak operacija izvrši u Srbiji, navodi se na sajtu fondacije „Budi human“.

Zbog ovakvog stanja, Zoran nije u stanju da radi i da se kreće, jer svaki spoljni uticaj, pogotovo prašina, može izazvati infekciju koja bi bila visokorizična za celokupno zdravlje, kao i infekciju mozga. Levo oko mu je natečeno, takođe je ugrožen vid i desnog oka, trnu mu ekstremiteti i glava, i gubi ravnotežu.

Zoranu su sredstva potrebna za operacije u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, za lekove, medicinski potrošni materiijal, sočiva, naočare kao i za putne troškove i smeštaj.

Možete mu pomoći na sledeće načine:

Slanjem SMS sa brojem 377 na 3030 ili slanjem poruke 161 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001708511-93

Uplatom na devizni račun: 160-6000001708958-13

IBAN: RS35160600000170895813

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

https://pokrenizivot.com/161-zoran-ninkovic/


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Ne verujem da je pola tačno

A svi bez rezerve verujete da je sve to tačno. Da naši lekari nemaju pojma, a tamo negde su sveznajući samo treba sakupiti dovoljno novca. Njemu je novac potreban i za sočiva i za naočare i za operaciju i za potrošni materijal...
Koliko krofni je dovoljno za rešenje problema?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
22°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1013.2 mb
Vetar: 8 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?