Despotu Vraniću ponovo smanjena kazna

16:12:00 12.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Despotu Vraniću, osuđenom na sedam godina zatvora zbog saobraćajne nezgode kod Merkatora, u kojoj je poginulo troje mladih, kazna zatvora smanjena je za godinu dana.

Despotu Vraniću ponovo smanjena kazna

Tako je danas odlučio Apelacioni sud, potvrdivši da je Vranić kriv, ali uvaživši žalbu branioca da se ranije nije u dovoljnoj meri cenio uticaj drugog učesnika nesreće. Tako je Vranić poslednjom sudskom odlukom osuđen na šest godina zatvora.

"Veće Apelacionog suda je našlo da prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio intenzitet doprinosa saobraćajnoj nezgodi vozača automobila 'golf', koji je u raskrsnicu ušao na crveno svetlo i time u značajnoj meri doprineo da dođe do saobraćajne nezgode", deo je presude Apelacionog suda.

Ovo je Vraniću drugo smanjenje kazne. Prvobitno je bio osuđen na osam godina zatvora, pa je kazna smanjena na sedam, a potom i sada na šest. Vraniću je u kaznu uračunato vreme koje je proveo u pritvoru od 9. juna 2014, kao i vreme koje od letos provodi u kućnom pritovoru.

Ova teška saobraćajna nesreća dogodila se 8. juna 2014. godine oko dva sata posle ponoći, i u njoj su poginuli dvadesetogodišnjaci Vladica Matović, Milica Ležimirac i Aleksandar Marić. Poginuli su kolima prešli kroz crveno, a Vranić je udario u njih brzinom oko tri puta većom od dozvoljene i prema proceni veštaka svojom vožnjom je predstavljao konstantnu opasnost po učesnike u saobraćaju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?