Despotu Vraniću ukinuta presuda za smrt troje mladih

14:10:00 23.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Despotu Vraniću, koji je osuđen na osam godina zatvora zbog izazivanje saobraćajne nesreće kod Merkatora u kojoj je poginulo troje mladih, Apelacioni sud je ukinuo presudu.

Despotu Vraniću ukinuta presuda za smrt troje mladih

Žalba Vranićevog branioca, advokata Tatomira Lekovića iz Kragujevca, uvažena je i ova odluka je doneta "zbog povreda krivične procedure i nerazumljive presude". Tako je predmet vraćen Višem sudu u Novom Sadu na ponovno suđenje.

- Osnovni razlog zbog kog je žalbeno veće donelo odluku o ukidanju prvostepene presude je postojanje bitnih povreda krivične procedure, zbog čega se prvostepena presuda morala ukinuti. Radi se o postojanju bitne povrede pravila postupka. Izreka presude je nerazumljiva, a u obrazloženju presude odlučne činjenice nisu utvrđene, odnosno presuda nema razloge o odlučnim činjenicama ili su ti razlozi u znatnoj meri protivrečni ili nejasni – saopšteno je iz Apelacionog suda.

Optuženom Despotu Vraniću je produžen pritvor koji mu se računa od 9.aprila prošle godine i trajaće do nove odluke suda.

U ovoj saobraćajnoj nesreći poginuli su Vladica Matović (20), Milica Ležimirac (20) i Aleksandr Marić (20).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
18°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?