Detektori metala uskoro u Tehničkoj školi

09:09:00 06.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Tehnička škola "Mileva Marić Ajnštajn" za mesec dana trebalo bi da dobije metal-detektor vrata koja će služiti za povećanje bezbednosti učenika u školi, piše Dnevnik. Direktor škole Stanko Matić kaže da je tender za nabavku vrata u toku.

Detektori metala uskoro u Tehničkoj školi

foto: Tehnička škola "Mileva Marić - Ajnštajn"

- Radi se o pilot-projektu, a Grad je za nabavku metal-detektora vrata iz budžeta izdvojio tri miliona dinara. Po našoj računici, ukoliko sve bude išlo po planu, za najduže mesec imaćemo ih u školi. S obzirom na to da se radi o pilot-projektu, biće potrebno vreme da se utvrdi koliko su ta vrata korisna i koliko povećavaju bezbednost učenika - kazao je on. Ukoliko se metal-detektor pokaže kao koristan, i druge škole bi ga mogle nabaviti, navodi Dnevnik.
Inače, Koordinaciono telo predložilo je i niz drugih mera, među kojima su postavljanje video-nadzora u dvorištima škola koje ga nemaju, popravka javne rasvete, uvođenje školskih policajaca, zaključavanje školskih dvorišta tokom nastave i nenajavljeni pregled đačkih torbi. Matić ističe da su sve ove mere dale pozitivne rezultate.

izvor: Dnevnik

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?