Deveto izdanje festivala „Dobro došli na Naselje” startuje u petak

19:11:00 22.11.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Festival „Dobro došli na Naselje” održaće se devetu godinu za redom u organizaciji Novog kulturnog naselja, u petak i subotu na nekoliko lokacija između ulica Braće Dronjak 15 i Bate Brkića 24, sa dvorišne strane.

Deveto izdanje festivala „Dobro došli na Naselje” startuje u petak


Posetioci će imati priliku da pogledaju nekoliko izložbi, učestvuju u akciji uređivanja javnog prostora, ali i da uživaju u muzičkom programu.

Ovogodišnje izdanje festivala aktiviraće javne prostore ovog dela Novog Sada, kao što su park „Među brezama”, Binacikl, livade i prolaze između zgrada, kroz različite umetničke sadržaje koji su, delo mladih umetnika iz regiona. Njihovi radovi su nastali izmeštanjem umetnosti iz ateljea u zajednički, svakodnevni prostor zajednice Novog naselja, što je od prvog izdanja festivala 2014. godine i njegov primarni cilj i smisao.

Tokom prvog dana festivala, u petak od 11 časova, građani će imati priliku da se uključe u akciju uređivanja javnih površina, završnih radova na Binaciklu i renoviranja urbanog mobilijara u parku „Među brezama”.

Drugi dan festivala, subota, rezervisan je za oslikavanje murala na adresi Braće Dronjak 15, dok će međublokovski prostor biti ispunjem multimedijalnim izložbama koje će građani moći da posete od 17 časova, nakon čega, od 18 časova će uslediti muzički i dramski program.

- Festivalom „Dobro došli na Naselje” se kreiraju nova mesta, aktiviraju građani i javni protori, gde kulturno-umetnički programi izlaze iz institucija, dolaze građanima „pod prozor” i ovim naizgled običnim prostorima daje novu vrednost i ispituje njihove kapacitete za implementaciju kulturnih programa -navode organizatori i ističu da se značaj festivala ogleda u podsticaju kvalitetnijeg društvenog i kulturnog života, prvenstveno građana Novog naselja, ali i celog grada kroz decentralizaciju kulturnih aktivnosti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?